❝ No matter how hard and difficult it is, I will always smile like an idiot ❞
Fashion Show at SMK Sulaiman
Sunday, November 2, 2014 | 3 comments
 Hi Assalamualaikum. Dah lama Elly tak update blog. hahaha Sekarang ni memang malas gila nak on lappy untuk update blog ke, nak kemaskan blog ke apa. Serious memang malas gila. Buy today, Elly harini nak update pasal Fashion Show yang Elly joined semalam. Arghhh memang best gila sebab menang!! hahaha. Kalau dikira, ni competition ke 3 Elly joined. Yang pertama masa tadika, menang dapat no 2. Masa sekolah rendah pon ada join tapi tak menang. sebab jadi bidan terjun. Orang tu tak datang so, cikgu soh Elly naik masa tu pakai baju kurung biasa so x menang. Tapi kali ni Elly menang!!! Ellymodel dari sekolah SMJK Khai Mun, sekolah Elly sendiri lah hahahaha. Hehe. Tapi x Johan lah. Cuma dapat no 3 je tapi Alhamdulillah dapat no 3 daripada 14 peserta ^_^

Elly memang minat benda-benda gedik macam ni. hahaha nak tengok gambar tak? Gambar kali ni Elly boleh share sebab muka bertopeng. Kalau tak pakai topeng, memang tak lah nak share kat blog hahahaha. Fashion show ni ditaja oleh Alam Flora hmm dia macam guna bahan yg terbuang dan boleh dikitar semula untuk reka cipta pakaian. Elly punya baju leih kurang 97% plastik sebab plastik senang kembang  lol. Mula2 cikgu pilih Elly jadi model sekolah, Elly terus nak. Sebab Elly rasa pakaian yang Elly akan pakai yg sumber dari bahan terbuang tu, unik. eii macam best je so Elly pon setuju ^^ kitorang semua siapkan baju tu 3 hari je sanggup stay back kat sekolah sampai pukul 5 lebih untuk siapkan baju. Pastuh berapa banyak plastik yg digunakan pastuh x jadi, buang. tapi last2 baju tu jadi Alhamdulillah ^^ Baju Elly di design oleh BFF Elly sendiri, Fy dengan Siti. Diorang berusaha gila nak buat baju yg terbaik untuk Elly. Skirt atau gaun yang kembang pulak cikgu yang design. Bahagaian tudung dan kepala semua Elly yg reka sendiri. cuma BFF Elly tambah sikit suruh Elly pakai topeng kahkahkah.

Mula2 cikgu plan nak buat tema Frozen, Cikgu nak buat Elly ni Elsa lol lol. Pastuh tak jadi. Jadi macam baju Alice in the wonderland. Dah pakai lengkap baju tu, cikgu cakap jadi Meleficent lah pulak, last2 cikgu tukar buat mcm baju Jepun tapi akhirna jadi baju nak pergi dinner hahahahahahaha. lawa jugak baju tu serious Elly memang suka!!!! Dah lah Elly malas nak bebel Elly bagi tengok gambar pulak ye hahaha xD



 

Haaa dah tu je gambar yg Elly nak share. Actually banyak lagi tapi tak nak lah share semua nanti sampai esok korang tak habis tengok. hahahaha Elly menang tempat ke 3. Team Lelaki dapat Johan TT_TT ok lah bye tu je ^^
4:37 PM

Message(s)

Credits

layout by inexplicable
inspired by optica

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
*