❝ No matter how hard and difficult it is, I will always smile like an idiot ❞
#MAMA2013
Saturday, November 23, 2013 | 0 comments
 

おはようとこんにちは!Sebenarnya Elly tengok #MAMA2013 live dekat channel 396 tadi. Setelah puas bermonopoli remote tv dengan semua ahlis keluarga. Elly tengok start dari red carpet sampai part 2NE1 perform. Lepas tu ayah suruh tukar TV3 sebab nak tengok berita. Sedih sangat. Opening performance Troublemaker Infinite serious daebak gila! Korang mesti tengok #MAMA2013 tipu kalau cakap tak tegok. At last Hyuna peluk Hoya and Seungri's reaction lol.

Masa kat red carpet D.O lain je. Biasanya dialah tukang lawak tapi ni dia macam diam. Bila on twitter tengok #GetWellSoonKyungsoo trending. Kenapa? Dia sakit ke? Masa perform lagu WOLF pon muka dia lain. Yang Chanyeol ni keluar dari kereta terus pandang camera haha Dahlah Elly duduk paling depan dekat TV ni. Dia dok lambai-lambai tangan dekat camera letak muka sejengkal dengan camera senyum. Elly apa lagi letak muka Elly balik depan TV. There's a cameraman who keeps focusing on EXO and Chanyeol selalu pandang camera. Comel sangat muka dia!!!!!


Running man Jong Kook dengan Jihyo ada as a couple MC! Seriously Jihyo lawa gila!! Baju dia tak berapa over tapi still muka dia lawa. dia asyik senyum je masa dekat red carpet. Masa jadi MC pon muka dia senyum. Serasi gila Jihyo dengan Jong Kook. Cuba tengok lawa kan Jihyo. Dia tak sesuai pakai skrit sebab Elly biasa tengok dia pakai jeans dengan cap dekat running man :(

Tapi yang tak bestnya, Chanyeol duduk sebelah 2NE1! Sebelah Sandara Park lagi arghhh masa tu maca nak cekik je tapi Sandara tu pon bias Elly jugak. Dia comel kan kecik je ==' Tapi kan Chanyeol, Dalam banyak-banyak tempat asal kau pilih duduk sebelah Dara tu. Macam nak minta penampar aku je lol HAHAH Merapu kejap k :) SISTAR pon ada jugak. Tapi Bora takda sedih. Elly suka SISTAR pasal ada Bora dengan Soyu je :(

Habis je berita Elly terus amik remote TV alih balik 396. Masa tu EXO tengah perform!!!! Sedih sangat sebab lagu Growl tu dah sampai part Chanyeol rap :( Elly tak tengok Diorang punya opening sedih nyaaaaa!!!!!!!!!! Tapi diorang puya performance kelakar hahah Luhan dengan Kai rebut perempuan ke rebut camera? lol. Lol masa Crayon Pop perform Elly asyik gelak je sebab diorang macam budak. pose macam kapal terbang then lari sekeliling pentas. But akhirnya ada orang mention Elly pukul 9.30pm cakap kalau nak tengok EXO punya performance dari pula, tengok dekat 708 sebab 708 bukan live. so Elly pon bukak 708 yes memang ada EXO akhirnya dapat juga Elly tengok dari awal :P But suka hati Luhan je bawak perempuan tu naik sekali atas pentas dia ingat dia siapa?! hahha tahu ramai yang kecewa dengan Luhan sekarang ni. HAHAHA :D

Tapi kejap je Elly happy sebab tak lama lepas tu EXO kalah dengan Infinite. Elly tak ingat awards apa tapi memang dia kalah. Time tu pula cameraman tunjuk muka Suho kesian gilaaaaaaa :( Tapikan lepas tu EXO menang jugak. Semua dok terjerit-jerit. Bila EXO dah menang, kenalah cakap sepatah dua kata once again muka Suho nak nangis. Kai memang dah nangis betul-betul. Yang Chanyeol orang sibuk cakap dekat mic dia pergi gosok-gosok kepala Suho, Baekhyun, Kai, Sehun and semualah tapi Kris tak. HAHAHAH. Because Kris is taller than him! while all the members are shorter than him :P Actually Elly pon menangis jugak masa EXO menang. Lepas mejerit kat TV, air mata keluar hahah macam orang bodohkan. Mama Elly pon cakap orang lain menang orang lain nangis.

Tapi sekarang dah berhenti nangis. Congratz EXO sebab menang Awards Album of the year. Nasib baik cameraman hak sorang tu selalu focus dekat EXO. Bila dia tunjuk EXO Chanyeol secara automatik pandang camera. Elly of cozlah pandang TV lol :D

 
EXO baru sampai dekat red carpet. Tengok Chanyeol -.-
 
Friendly EXO I think Chanyeol likes camera -.-
 
EXO punya performance macam dalam hutan -.- HAHA
 
Cuba tengok siapa ayng diri tengah-tengah tu? Siapa lagi Chanyeol lerr :*
 
Dari sini lagi rasanya semua kenal mana Sehun. Rambut dia sorang je yang warna pelik.
 
Ending of EXO-Growl. Now for Kai and Luhan fight!
 
Bro rileks boleh tak? Jangan gaduh sebab perempuan yang lari dengan Luhan tu. -.- haha
 
And here we go. Wolf~ Awouuuuu~~~~~
 
Can you see Chanyeol's hands down there? Big hands :P


[ Mnet Asian Music Awards ( MAMA ) 2013 Winner ]
  • Best New Male Artist : Roy Kim
  • Best New Female Artist : Crayon Pop
  • Best Male Artist : G-Dragon
  • Best Female Artist : Lee Hyori
  • Best Male Group : Infinite
  • Best Female Group : SNSD
  • Best Dance Performance - Male Solo : G-Dragon
  • Best Dance Performance - Female Solo : CL
  • Best Dance Performance - Male Group : SHINee
  • Best Dance Performance - Female Group : SISTAR
  • Best Vocal Performance - Male : Lee Seung Gi
  • Best Vocal Performance - Female : Ailee
  • Best Band Performance : Busker Busker
  • Best Rap Performance : Dynamic Duo
  • Best Music Video : G-Dragon
  • Best Original Soundtrack : Yoon Mi Rae
  • Discovery of the Year : Baechigi
  • Style in Music : SISTAR
  • Next Generation Global Star Award : A Pink 
  • Sony MDR World Wide Performer : Infinite
  • International Favorite Artist : Ylvis
  • Music Mkes One Global Ambassador : Stevie Wonder
  • Best Concert Performer : Lee Seung Chul

Three Daesang
  • Artist of the Year : G-Dragon
  • Song of the Year : Cho Young Pil - Bounce
  • Album of the Year : EXO
_____________________________________________

4:39 AM

Message(s)

Credits

layout by inexplicable
inspired by optica

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
*