❝ No matter how hard and difficult it is, I will always smile like an idiot ❞
My life is worst
Friday, October 11, 2013 | 8 comments

Konnichiwa minna! Seriously hari ni memang hari yang paling sedih bagi Elly. 3 Tahun Elly sukakan si MIF tapi sikit dia tak pandang. Tapi tadi BFF Elly cakap dia couple dengan Junior sendiri. Masa tu memang hati ni meletup. Bukan meletup sebab marah tapi sebab sedih. 3 tahun Elly suka dekat dia tapi sikit dia tak pandang. Tiba-tiba hari ni dapat tahu dia ada couple :(

Selama ni Elly sabar je apa yang dia buat dekat Elly. dia kutuk Elly ke dia cari gaduh dengan Elly ke semua Elly sabar. Sebab apa Elly sabar? Sebab Elly suka kat dia. Tak kita apa perangai buruk dia cakap dekat Elly, Elly still suka dia. Tapi kenapa sikit pon dia tak perasan Elly suka dekat dia? Seriously Elly tak boleh nak gtaw dia yang Elly suka dekat dia...

Tu masa rehat punya cerita. Masa balik pula lagi menguji kesabaran Elly. Elly ada jumpa Junior form 1, orang kedua suka dekat MIF.
"Kak Qila kenapa akak keluar lambat?" 
"Akak buat kontrak cinta couple dengan orang 5 hari hahahahahaha" 
"Dengan siapa?" 
"adalah dengan budak kelas akak. kenapa?" 
"Akak kenal MIF?" 
"Kenal. Akak dengan dia satu kelas jugak. Tapi jangan salah faham. Akak tak buat kontrak cinta dengan dia"

Suddenly budak tu gelak. Elly pon tanyalah dia kenapa dia cakap "takde apa-apa" Elly tak puas hati dengan jawapan dia so Elly paksa dia cakap kenapa. Masa Elly tanya dia "Adik suka MIF ke?" Tapi dia cakap "Takdelah" Lepas tu ketawa lagi. elly pon paksalah dia cakap dengan cara "Adik cakap lah, akak bukan bagitahu orang lain pon :)" hah! Masa tu juga dia cakap "Aah saya suka dialah kak"

Masa tu memang rasa nak menangis tapi Elly tahan je... Masa mata Elly dah nampak berair, Elly pura-pura suruh dia tiup. Kononnya macam masuk habuk la. Dia pon tak syak apa-apa dia terus tiup mata Elly... Elly pon tahan je lah nangis tu. Takpalah, Junior suka dekat orang yang Elly suka selama 3 tahun. Apa boleh buat? Elly bagi jelah peluang dekat dia untuk suka MIF tu kalau itu yang boleh buat dia bahagia. Elly pon cakap dekat si Junior form 1 tu "nak nom phone MIF tak?" dia pon cakap nak. Siap berlompat lagi depan Elly. Elly pon senyum je walaupun tak ikhlas. Sebab nak tengok budak tu bahagia. Then Elly pon cakap "nanti hari khamis depan akak kasi k no phone MIF dekat adik" dia cakap "thanks" pon macam nak peluk Elly. Nampak sangat diam suka dekat MIF :(

Masa balik sekolah, Elly gtaw kakak Elly yang Elly dengar 2 orang suka si MIF, dia pandang Elly tak berkelip. Then kakak Elly cakap "kau okay tak?" Elly hanya mampu anggukkan kepala je. Kakak Elly pon tak habis-habis cakap "Kau biar betuk Qila? 3 tahun kau suka dia, then kau hilang dia macam tu je" Air mata Elly ni automatik keluar. 3 tahun tu bukan sekejap. Lama taw....... Elly tak tahu nak buat apa. Allah, I think I can't move on again.......................

Elly pon sempat bagitahu kakak Elly yang jangan bagi tahu junior form 1 Elly suka si MIF. Then kakak Elly cakap 
"Apesal pulak? Kau yang dapat MIF dulu kan!
"Takpelah. Dah dia suka sangat dekat MIF, biarlah aku mengalah buat kali ke-dua korbankan orang yang aku sayang untuk orang yg suka dia. Aku 3 tahun suka dia sikit dia tak pandang"
"Kau jangan jadi gila boleh tak? aku kesian taw dekat kau. Kau suka boyfriend, orang suka boyfriend, kau suka t-ara orang suka t-ara, kau suka EXO ad SI PERAMPAS suka EXO walaupun hanya seorang je member yang dia suka. Dia suka group ----- ada kau suka jugak?"
"nak buat macam mana kak. Allah tentukan nasib aku macam ni... Aku tak boleh nak buat apa-apa"
"kau jangan jadi baik sangat dalam hal macam ni boleh tak"
"kak, Chanyeol EXO cakap "no metter what happens, I will smile like and idiot", so aku nak jadi macam dia. Sedih macam mana aku nak senyum......"

Yes. Elly akan pegang kata-kata Chanyeol tu untuk buat Elly terus senyum. Sebab Elly dah takda apa. My life is worst right? Masa ayah Elly balik dari kerja, Elly ketawa je memanjang. Then ayah Elly cakap "apesal awak ni ketawa je, ada masalah eh? biasa tak macam ni" Elly dengan jawapan selamba cakap "Nak ketawa pon salah keeeee?" hahahaha sebab tak tahu nak jawab apa. Lepas tu Elly terus masuk bilik buat-buat nak tidur padahal nak cover muka nak menangis. Kakak Elly pulak sebok ikut Elly masuk bilik. Dia cakap "stoplah berlakon Qila. Aku tahu kau pernah masuk teater 2 kali dalam hidup kau. Tapi dalam rumah ni kau jangan buat teater k" Masa tu memang terkejut gila Elly. Mana dia tahu Elly berlakon ketawa? dia pon jawab "tengok cara kau ketawa pon dah tahu kau berlakon" Elly pon masuk bilik mama Elly, terus nangis sampai tertidur. dah tertidur lupa nak pergi rumah Fy -.-

Okaylah. Elly tak boleh nak cerita panjang-panjang. tak mampu nak cerita. Elly tahu takda sorang pon pernah rasa apa yang Elly rasakan? sebab Elly rasa Ellylah orang yang paling malang. Tapi alhamdulillah harini ada Running Man. Boleh ubat sikit kedukaan dekat hati ni. Running Man teach me not to believe people easily. Monday couple teach me "love is not easy" sebab Jihyo unnie selalu cari gaduh dengan Gary oppa. okay bye :(

I keep hitting replay EXO-BABY DON'T CRY

9:17 PM

Message(s)

Credits

layout by inexplicable
inspired by optica

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
*