❝ No matter how hard and difficult it is, I will always smile like an idiot ❞
Awesome Holiday
Tuesday, June 4, 2013 | 0 comments

Ohaiyo Gozaimasu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lama sangat Elly tak update blogkan? Hehe. Ectually Elly baru je balik dari kampung. Wkwkw. Elly ingatkan cuti ni tak jadi balik kampung, rupa-rupanya jadi. Tetiba je pagi-pagi dekat rumah Mak Ita, ayah call "hello, cepat siap. kita nak balik /johor ni. Kereta dah siap servis!!!" Wuuhoooo. Masa tu happy memang tak terkata!!!

Bila sampai je dekat kg, Takde kawan. Sebab macam biasalah, balik kg belah ayah dulu. Kat sana memang takda kawan. Maklumlah ayah anak sulung so mana ada member. Anak Mak Ngah dengan Pak Uda pon masih kecik. Umur baru darjah satu -.-

Keesokkan harinya, hari Jummat, pukul 6 pagi Elly bangun tidur. hehe. Sebab tak sabar nak balik kg belah mak. So dalam pukul 8 pagi tu kitaorang geraklah balik Gelang Patah pulak. Kitaorang gerak pepagi buta sebab lepas sembahyang Jumaat rumah atok ada buat kenduri arwah. Dalam pukul 11 pagi kitaorang pon sampai. Eh eh, Memang ramailah dekat rumah atok. Semua busy siapkan makanan untuk kenduri. Elly pon tolong atok Elly taw. Tolnog makan. Nyumnyum :P

Tapi masa sampai sana, cousin-cousin Elly semua dekat sungai. So Lepas letak beg baju dengan handbag, buka tudung, tukar tracksuit, Elly pon pergilah berlari dekat\sungai dengan diorang. Best gila!! Lama sangat tak main sungai dengan diorang. Rinduu. Then diorang tengok Elly lain macam je. Macam orang asing. Bila Elly tanya kenapa, Diorang kata "Ni kak Qila ke kak Elly?" so Elly cakap "ni Kak Qila sayang" act, Kak Qila tu nama panggilan Elly. And Elly tu nama kakak saya!! hahaha. Then Elly cakap lagi "Kenapa" Then couson Elly, kitaorang panggil dia baby Qila, dia cakap "Kenapa dah kurus? Haritu gemuk" wakakakaka. Happynya. Tak sia-sia diet process Elly ^^

Lama nak tunggu pukul 2 petang, Elly pon tertidur. Masa tu cadang nak tunggu Iejah balik kg tapi tertidur. And tengah nyenyak tidur ada pulak orang mengacau. Dok goncang-goncang badan Elly cakap "kak Qila bangun! Kita datang ni" Elly pon celik je mata. Then cuci muka. Tuptup Iejah yang kejut rupanya. Elly pon cakap kat Iejah "Iejah perasan tak, bila Iejah balik kg, Mesti kak Qila tengah tidur? Dari dulu macam tukan?" Then Iejah jawab "Aahlah. Kita kalau datang umah tok, mesti kak Qila tengah tidur" HAHAHA. then kitaorang gelak sama-sama :D

Masa Elly bangun nak capai beg Elly, Iejah pon pandang Elly lain macam. Then dia keluarkan sesuatu dari beg baju dia. hehe. Pasuh dia bagi kat /elly benda tu sambil cakap :-

Iejah: Kak Qila, Ni baju kak Qilakan?
Elly: Eh!!! Mana Iejah jumpa? Dah lama Kak Qila cari baju ni. Hmm. Nan nangis!!!!!
Iejah: Dulu kita ada bawak baju ni. Nak bagi kat kak Qila. Tapi masa tu nampak kak Qila gemuk sangat so Kak Qila tak muat baju ni. So kita tak bagilah
Elly: So sekarang ni nak kasi ke tak nak?
Iejah: Nak ameklah. Kak Qila dah kurus so mesti baju ni dah muat balik -.-
Elly: !@#$^*)(*&^%$#@=-*%4

So kenduri pon dah start lepas sembahyang Jumaat. Elly tak pakai tudung sebab kitaorang duduk dalam bilik tak keluar. So bila orang nak dekat balik, Elly dengan cousin-cousin Elly keluar nak makan. perut lapar. Memang orang tinggal sikit sebab ramai dah balik. Kenduri dah habis. Yang Elly geramnya, Keluar dari bilik terus kena tarik rambut. Nak tahu siapa tarik? Si Shah Iqram yang Elly rindukan sangat tu. Masa tu memang terkejut. Sebab dekat 5 bulan tak jumpa dia. Miss him. Dah tinggi dah. budak tu. Suara pon dah naik garau. Takut pulak dibuatnya -.-

Lepas habis kenduri, Elly tengok motor dekan laman rumah banyak. wuu. Ni mesti motor cousin-cousin Elly. So bila tengok jam, pukul 4 petang, Elly cakap dekat Iejah, "Iejah, /ni motor Ayah eh?" Iejah jawab "Aah, kita naik nak tak? Pergi jeti Singapore" "jom" Elly pon pergi cari aayh Iejah, Merayu-rayu dekat dia nak kunci motor, Then dia kasi. Wuuu. Elly punyalah happy. Sebab dah lama tak naik motor dengan Iejah. Kitaorang start motor terus pecut. Tak lama lepas tu ada pulak orang naik motor biru mengejar. Ishh! tu cousin yang sebaya dengan Elly. Kitaorang race motor KEJAP. Hahaha :) Cousin Elly tu pandai math. fuuh. Tapi bengong BI. Siyez. ^^

Bil motoe si Ucob tu potong motor Elly, Iejah dekat belakang "Kak Qila apa ni bawak motor lambat. Biasnaya laju" "sabarlah dek oii. Aku bawak anak orang." "Potong dia kak Qila!!!!!" "Yeyeyeye kak Qila potong." vrommmmmmmmm. Motor kitaorang pon potong motor Ucob. Si Iejah dok sorak yeayeayeayeay!! Tapi last-last motor Ucob potong balik. kikikiki. best gila time tu!

Bila dah sampai jeti singapore, kitaorang nak gerak gi laut pulak. Time ni Iejah bawak motor. Ya Allah memang memalukan naik motor dengan dia. Pandai bawak motor darjah 3 tapi bawak kalah aku yang pandai naik motor darjah 6 -.-  ishh. Memang memalukan naik motor dengan dia. -.-

Bila malam, kitaorang tidurnsama-sama. Kitaorang tidur ramai-ramai dekat ruang tamu. Mana ada bilik nak tidur. Bilik-bilik semua mak mak dengan ayah ayah yang guna. anak anak dia campak tidur kat ruang tamu :( Tapi kiraorang bahagikan partlah. Lelaki belah kanan, then letak meja tengah-tengah, perempuan pulak belah kiri. Elly tidur awal sebab mata sakit. Tak leh nak celik sangat. so pejam punya pejam, tertidur pulak. pukul 11malam dah tidur. Baru je nak lepas dengan cousin-cousin Elly.

Bila dah siang tu, Elly bangun awal. paling awal. sebab cousin-cousin /elly ni pukul 4pagi tak tidur lagi. Masa pukul 4 pagi tu Elly tersadar nak minum air kat dapur. Diorang ni masih tengah gelak. Kesian Elly. Mata punya hal -.-

Pukul 5 petang Elly dah nak balik Bentong. Masa tu memang kecoh. Sebab satu family ada dekat kg, dah lama tak berkumpul ramai-ramai macam ni. Masa Elly letak beg baju Elly dalam bonet kereta, Elly duduk dekat buai pokok kejap dengan Iejah. Mama Elly tengah tutup bonet. Tetiba pulak dia joget bo peep bo peep. Ishh. and Elly pon bangun dari buai, joget bo peep bo peep dengan mama. HAHAHA Sumpah masa tuh memang lawak. Then kakak Elly, Adik Elly, cousin-cousin Elly semua ikut joget boo peep. Memang syok kitaorang gelak-gelak! Atok Elly pon gelak. Rindunya macam ni. Agak-agak raya nanti boleh jadi macam ni tak?

Seriously gandma, granpa. i miss you a lot. my cousins, my aunties and uncles.... how are you? I miss youuuu :(



5:57 AM

Message(s)

Credits

layout by inexplicable
inspired by optica

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
*