❝ No matter how hard and difficult it is, I will always smile like an idiot ❞
Fakta Anak kedua
Sunday, March 10, 2013 | 0 comments

Ohayogozaimasu! Selamat pagi. Sebenarnya Elly tak boleh tidur. Maybe dah tak sabar nak hang dengan Fiey esok. Hehe :D So today Elly nak update tentang fakta anak kedua by my blogger idol, Apis. Elly baca blog dia and terjumpa post ni so minta izin  dia nak copy dia kasi Elly salin dan tampal jelah. :D Elly letak gambar JO KwangMin sebab dia anak kedua. Walaupun dia ada kembar tapi dia adik. so dikira anak kedualah tuh -.-

Antara fakta anak kedua ialah... Fakta ni kebanyakkan sama dengan Elly. Tapi part bercinta tuh serious Elly cakap memang setia kot. Sebab dekat setahun Elly asyik ingatkan Ex Elly and berharap dia datang kat Elly balik :<

1) ANAK MANJA EMAK
sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu.


2) ANAK DEGIL 
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yg betul.Dalam ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.


3) TAK PANDAI PUJUK 
Memang anak no 2 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia.


3) HITAM / PUTIH 
Apa yg dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi.


4) HATI
 Anak no 2 ni juga nampak aje keras. Tapi hati dia lembut.SATU lagi pe'el dia. Dia tak boleh ditegur.


5) BERDIKARI
 Very independent. Memang betul. Tapi kalau terlebih independent pun payah. Mudah bergaul. Very take care.


6) ARAHAN
Anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.


7) PEMAAF & CARING 
Tidak dinafikan anak no 2 ni pun pemaaf dan caring. TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.


8) PAKAIAN 
Nak semua up to date. Semua nak kemas 


9) BERCINTA 
Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban. :D

10) PERANGAI
Perangai anak kedua ni memang happy go lucky. And dialah yang paling memekak dalam family. Bila dia ada macam serabut. Tapi bila dia takda semua akan menjadi bosan sebab dialah joker terbaik *sumber twitter*

11) PERASAN
Kebiasaanya anak kedua ni memang kuat perasan. Sebab perasan ni buat dia rasa bahagia. Anak kedua ni pulak suka sangat sembunyikan perasaan sedih dia dengan perangai dia happy go lucky tu. Tapi joker masa dia sedih takkan sama macam joker time dia betul-betul happy.

12) LAGU
Anak kedua ni pulak dia tak kesah kalau takda orang layan dia. Sebab bagi dia masa freelah masa untuk dia mendengar lagu dan menikmati lirik lagu dan maksud lagu tersebut.

13) ADIK BERADIK
Anak kedua ni mesti ada abang atau kakak. HAHAHAHAHAHAH *reka sendiri*


Credit to : HAFIZ ZULKAFLY (No. 1-10)



2:37 AM

Message(s)

Credits

layout by inexplicable
inspired by optica

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
*