❝ No matter how hard and difficult it is, I will always smile like an idiot ❞
Kenapa Perempuan..
Sunday, November 18, 2012 | 0 comments




Kenapa perempuan kebanyakkannya suke membebel?
Bukan kami dilahirkan untuk membebel tanpa henti dan sesuka hati,tapi kami suke membebel pada perkara yang sakit di mata dan di hati kami.Perempuan suke ekspresskan sesuatu perasaan dengan berkata-kata.
Selagi die tak berkata,selagi tu lahh ade perasaan yang die pendam dalam hati.Itu sangat bahaya kalau die jenis pendam dalam hati.

Kenapa perempuan kadangkala menanges untuk sesuatu perkara?
Menanges adelah satu cara untuk melegakan sesuatu perasaan yang tak diingini. Perempuan bukan lahh tuff mane pon nak tumbuk dinding bagai,so the other way yang die boleh legakan perasaan die adelah dengan menanges,walaupun bukan semuanya tapi sekurang2nya menanges membantu die mengurangkan perasaan itu.

Kenapa perempuan kadangkala sangat cerewet terhadap sesuatu?
Nak katakan kami ni perfectionist, mungkin lahh kadangkala mahukan sesuatu itu sempurna,walaupun sedar diri ini tak boleh jadi sempurna.Tapi memang lumrah manusia mahukan kesempurnaan dalam hidup. Perempuan akan jadi sangat cerewet apabila yang berkaitan tentang diri die.Kalau tudung yang die belit itu tak berape nak terbelit,so die akan cuba sampai perfect bagi die terbelit sampai die rase sempurna.
yeahh itu diaaaaa kesempurnaan yang die cari ;)

Kenapa perempuan mudah berubah emosi die?tadi die gembira sekarang die moody pulak -.-
Perempuan memang mudah berubah emosi mengikut keadaan sekeliling.macam binatang chameleon pulak aku rase. Mungkin sebab hormon yang menghantui diri die. Dan jugak disebabkan perempuan nih kuat emo so macam2 emosi die boleh ekspresskan.

Kenapa perempuan kuat cembeng/merajuk?
Perempuan nih kadang2 ibarat budak kecik yang sentiasa mahukan pampers die ditukar.So die mahukan perhatian sebenarnya. Die suka diri die di beri perhatian dan orang yang die sayangi paham kehendak die tu.

Kenapa perempuan malu tapi mahu?
Itu sudah sifat semulajadi seorang perempuan. Die mahukan si polan tu tapi die malu nak cakap,akhirnya dah terlepas. Kalau tak tahu malu kang,parah jadi nya nanti.Lelaki jugak takut nak dekat,kalau tak dah tak kenal erti malu.

SUMBER: SARAH MS
5:52 PM

Message(s)

Credits

layout by inexplicable
inspired by optica

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
*