❝ No matter how hard and difficult it is, I will always smile like an idiot ❞
Shopping raya
Wednesday, August 8, 2012 | 0 comments

Hye Assalamualaikum. Harini aku demam 5 minit. tak taw sebab apa tiba-tiba beria nak update blog. hum. Whateverrlah weyh!

masa hari jumaat lepas aku balik kampung. Dalam on the way balik kampung tuh adelah ayah aku ajak singgah shopping complex tok cari barang raya kejap. And aku dah jumpa kasut idalam aku! haha. Tahun ni family aku pakai warna grey. kau tahu tak grey tuh apa? grey itu kelabu sayang. Raya kedua pulak family aku pakai warna merah. wahh. menyerlah sungguh!/ aku saja je cari baju warna gelap ni. sebab bila pakai, nampak kurus.

Then keesokkan harinya, ayah aku ajak shopping raya lagi. nak cari barang apa yang belum beli. Masa dekat shopping complex tuh. Aku jalan tak pandang depan. Jalan pandang tepi sebab tengok baju bapak lawanyaaaaaaa. Then aku terpegun tengok satu baju tuh. Nak cakap dekat ayah aku aku nak baju tuh, tengok-tengok ada lelaki handsome depan aku. tinggi pulak tuh. lebih kurang form 4/5 gitulah. 

Ya Allah. nasib baik aku terpegun tengok satu baju tuh. kalau aku tak terpegun, aku men jalan je mesti langgar budak tuh kan? Masa aku perasan ade budak depan aku. aku berhenti kejap. macam malu kan? pastuh dia kelip-kelip kan mata dia. aku pon angkat sebelah kening aku. Lepas tuh budak tuh senyum kat aku aku mencebik then bla. Serious hati aku time tuh dah terpaut dekat dia bhaiiiii !

Masa tuh kiteorang dekat tingkat atas. Then tetiba ayah aku ajak pergi tingkat bawah. Sebab baju dekat tingkat bawah lagi cantik. Sepanjang aku turun tangga tuh, aku asyik cakap "kalau budak lelaki tuh turun bawah jugak, maknanya dia jodoh aku" haha. ayat aku memang tak boleh blah time tuh.

Masa mak aku tengah bari baju adik aku, aku jalan kebelakang. tup tup aku terlanggar seseorang. sekali pusing Ya Allah. terasa dunia ni indah sangat. rupanya budak lelaki tadi. Aku punya happy. Then perasan yang dia jodoh aku.

Bila dah petang sangat, nak dekat berbukan ayah aku ajak balik. masa dekat counter nak bayar baju tuh kan, Adik aku nabil pergi cakap dekat adik aku Awis "awis, pergi dekat budak lelaki baju hitam tuh, cakap kakak nak number" bila aku dengar je dia cakap macam tuh, abes muka adik aku kene tumbok dengan aku. bila masa pulak aku mintak number dia?

Aku pon tanye lha dekat adik aku "bila masa aku mintak ha giler?" dia jawab "aku tengok kau angau sangat dengan dia. aku nak tolong bukan nak berterima ksih" tiba-tiba adik aku Awis lari dekat budak tuh. aku apa lagi. baju yang aku pegang semua aku humban dekan nabil. Then aku lari. Budak lelaki tuh macam tengok je aku. maybe masa adik aku cakap "abang, kakak nak number" , maybe dia cakap "mana kakak adik? abang nak tengok" tuh yang dia pandang aku je. 

masa tuh malu memang tak terkata weyh. okey lah. malas nak update lagi. bhaiiiiiiiiiiiiiiiii


5:59 PM

Message(s)

Credits

layout by inexplicable
inspired by optica

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
*