❝ No matter how hard and difficult it is, I will always smile like an idiot ❞
FACEBOOK SKINS (Fb Skins)
Sunday, December 25, 2011 | 0 comments
Hye semua. hari ni elly nak update pasal Facebook Skins (Fb Skins). Kalau korang rajin tengok atau jelajah Profile Elly, korang mesti taw macam mana Facebook skins tu. And elly ade upload , atau snapshot profile elly. Adelah dua tiga orang tanye macam mana nak buat. Malas pulak nak ajar tapi taknak kedekut ilmu nanti menyesal lah pulak. okey. Fb skins ni memang bagus and cantik. Menceriakan Account facebook kita. And Fb Skins ni dilengkapi dengan lagu. Contoh Fb Skins tuh macam ni :


Sorry ye semua. Elly tak bagi nak zoom. Act, Elly dah largekan pictures ni. Kalau masih tak nampak jugak, pandai-pandailah buat macam mana. Elly memang tak suka nak Zoom-zoom pictures ni. Nanti internet laju macam siput :D okey, Elly start mengajar

STEP 1 :
New tab > Facebook Skins 
 Make sure korang dah log in Fb korang

STEP 2 :

Lepas korang tekan link tu, korang pilihlah design mana yang korang nak. Pilih yang dekat kotak merah tu dan tekan jenis ape yang korang nak. Kalau nak design sendiri pon boleh tapi Elly malas nak update bebanyak. Tapi kalau nak jugak, Cakap atau post dekat page elly.

STEP 3 : 

Yang ni pulak, lepas korang pilih , korang nak save atau masukkan dekat dalam Fb, Korang kene CLICK / TEKAN PADA GAMBAR. Bukan pada perkataan Save | Preview | Select Layout. Kalau tekan pon elly tak tahu apa jadinya. Kalau nak taw ape yang terjadi, try lah tekan sendiri :D

STEP 4 : 

HAA..Nampak tak perkataan MAKE THIS MY FACEBOOK SKIN ? Korang perlu tekan tu. 

STEP 5 : 

Tekan Continue. and lepas tu, dia akan keluar dari Facebbok, Allow | Dont Allow . korang kene tekan allow. Kalau tekan Dont Allow, takjadi rasanya. Fb skin ni tak upload ke account facebook anda semua.

TUP..TAP..TUP..TAP dah ada dekat News Feed korang. korang kene tunggu sekejap sebab skin dia nak loadking tuh. tunggu dalam 30 saat macam tu, skin dah upload. and korang trylah tengok wall korang lawa ke tak ? okey tak ? kemas tak? dan nanti kat bahagian belah kiri ade tulis CLICK HERE TO GET MUSIC , korang tekan je dekat perkataan warna merah yang berkelip-kelip tu. nanti dia keluar kotak kecik


1 : MERAH- search tajuk lagu
2 : BIRU- tekan select song
3 : PURPLE- kalau tajuk lagu yang korang search tadi ade kat atas tuh, maknernye lagu anda telah dimasukkan. fb skin ni boleh letak sampai 5 lagu. so kalau nak pilih lagu lebih dari satu, ulang balik yang warna merah tu.

okey, itu sahaja yang elly dapat sampaikan. Maaf kalau ade kasar bahase semasa update post ni. and maaf kalau ada salah ejaan. hope korang semua faham. kalau tak faham atau tak jadi bagitaw elly nanti elly boleh tolong. but kalau jadi cepat-cepat bagitaw elly. nak tengok profile korang . HEHE :D






2:06 AM

Message(s)

Credits

layout by inexplicable
inspired by optica

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
*